Σε ένα πρωτοφανές «εμπόριο ελπίδας» επιδίδονται κυβέρνηση και Υπουργείο Εσωτερικών, λίγο πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, ορίζοντας την 4η Μαρτίου ως ημέρα διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση κι ενώ -βάσει νόμου- ο διαγωνισμός θα έπρεπε να έχει ήδη διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πρόκειται, καταφανώς, για μία ακόμα προεκλογική εξαπάτηση, δεδομένου ότι σύμφωνα με την προκήρυξη δεν αφορά σε διορισμό σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά απλώς στην κατάρτιση πίνακα κατάταξης για μελλοντικές προσλήψεις, όποτε αυτές γίνουν.
Σημειώνεται, ότι στον εν λόγω γραπτό διαγωνισμό έχουν δηλώσει συμμετοχή 108.000 υποψήφοι και υποψήφιες και κατά βάση συμμετέχουν νέοι και νέες που αγωνιούν για μία θέση εργασίας κι ένα μισθό αξιοπρέπειας.

Το ΑΣΕΠ είναι μια κατάκτηση για τη χώρα από το 1994 και το οφείλουμε στον αείμνηστο Αναστάσιο Πεπονή και στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου που πήρε τη νομοθετική πρωτοβουλία. Θυμίζουμε ότι η τότε ΝΔ είχε καταψηφίσει τον επίμαχο νόμο.

Σε αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια πολλοί προσπάθησαν να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ, να το βάλλουν ως διακοσμητικό σε επιτροπές ποτέ όμως κανείς δεν διανοήθηκε να το εντάξει στον σκληρό πυρήνα της προεκλογικής περιόδου, όπως σήμερα επιχειρούν οι κ.Μητσοτάκης – Βορίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σέβεται το ΑΣΕΠ, αποδέχεται πλήρως το αδιάβλητο και αντικειμενικό των διαδικασιών του, καταγγέλει όμως την παλαιοκομματική συμπεριφορά της ΝΔ που κάνει εμπόριο ελπίδας λίγες βδομάδας πριν την κάλπη.

Ο κόσμος βλέπει, ξέρει, παρακολουθεί και τους έχει καταλάβει.