Τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη έχει δείξει δείγματα γραφής. Οι πολίτες έχουν γίνει μάρτυρες της πανδημικής κρίσης, της κρίσης ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Κάθε μέρα οι ανισότητες αυξάνουν. Οι μεσαίοι και οι αδύναμοι γίνονται φτωχότεροι και ευάλωτοι, οι ισχυροί γίνονται πλουσιότεροι και ισχυρότεροι. Αυτή είναι η συνειδητή πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία που του δίνουν οι κρίσεις. Συντελείται βίαιη και τρομακτική αναδιανομή, όχι στο όνομα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά στο όνομα των κρίσεων. Η σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνει τις διαφορές και τις επιλογές.

Δεν είναι μόνο η οικονομική και κοινωνική κρίση, είναι και η κρίση Δημοκρατίας, η κρίση λειτουργίας των Θεσμών. Ο κ.Μητσοτάκης το έχει αποδείξει από τον τρόπο που έχει διαχειριστεί όλες τις κρίσεις. Είναι ένας σκοτεινός και αυταρχικός ηγέτης χωρίς κοινωνική ενσυναίσθηση. Είναι ένας ηγέτης που πιστεύει ότι όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν με επικοινωνία ή με διαπλοκή.

Οι εκλογές πλησιάζουν ο λαός θα μιλήσει και εδώ δεν χωρούν μισόλογα Η χώρα χρειάζεται πολίτική αλλαγή για να βγει από το βούρκο και το τέλμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της εκλογικής μας νίκης, το βράδυ της εκλογικής κατάρρευσης του κ. Μητσοτάκη, θα κάνει το χρέος του προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις της χώρας κι εκείνη τη στιγμή η ευθύνη θα έρθει σε αυτούς που πρέπει να δώσουν μια απάντηση για το μέλλον της χώρας. Θα πρέπει να δώσουν μια απάντηση στην προοδευτική πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη.

Στόχος μας είναι να συγκροτηθεί ένα σχέδιο προγραμματικών συγκλίσεων που θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, θα προστατεύει το εισόδημα των πολιτών, θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και τη λειτουργία των στους θεσμών. Σε αυτή την πορεία είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, που προέρχονται από διαφορετικές, αλλά συγγενείς πολιτικά παραδόσεις, σε αυτή την προσπάθεια χωράνε οι προοδευτικές δεξαμενές σκέψεις και οι προοδευτικοί πολιτικοί φορείς, που θέλουν και μπορούν να συζητήσουν πάνω σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και θέσεις.

Η χώρα αξίζει καλύτερα. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας αξίζουν μια κυβέρνηση σύμμαχο στην αντιμετώπιση των κρίσεων, αξίζουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Οι πολίτες αξίζουν μία καλύτερη Ελλάδα και μπορούν να την έχουν με μια προοδευτική κυβέρνηση.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου τομέα Αθηνών, τομεάρχης εσωτερικών