Ο κ. Βορίδης με το από 11/10/2022 δελτίο τύπου επιβεβαιώνει πλήρως αυτό που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή: Εξαγγέλλουν για τον Μάρτιο τον 2023 μεγάλο γραπτό διαγωνισμό για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, χωρίς να δεσμεύονται ούτε για τον  αριθμό ούτε για τις ειδικότητες που θα προσληφθούν, στήνοντας ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας σε βάρος των χιλιάδων συμπολιτών μας που βιώνουν ένα καθεστώς πρωτοφανούς εργασιακής και οικονομικής ανασφάλειας.

Κατά τα λοιπά ο κ. Βορίδης πανηγυρίζει για τις προσλήψεις που έγιναν επί ΝΔ και υποστηρίζει ότι ενισχύθηκε το ΕΣΥ. Δεν έχει παρά να  συνομιλήσει με το  υγειονομικό προσωπικό,  με τους ασθενείς και  τους συγγενείς τους που βίωσαν και βιώνουν με τραγικό τρόπο,  καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τις τεράστιες   ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας για να αντιληφθεί τη βαρύτητα του επιχειρήματός του.

Το βασικότερο είναι ότι μιλάει ο κ. Βορίδης για καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ 2012-2015 που με πρωτεργάτη τον κ.  Μητσοτάκη, επιχείρησαν να κατεδαφίσουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους,  που έβγαλαν το προσωπικό των Νοσοκομείων  σε διαθεσιμότητα, που απέλυσαν αναιτιολόγητα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικούς, που δέσμευσαν την επόμενη κυβέρνηση   με τον κανόνα 1/5 στο λόγο προσλήψεων/αποχωρήσεων, που άφησαν άδεια ταμεία, που καθαίρεσαν εν ενεργεία διευθυντικά στελέχη τοποθετώντας φίλους και αρεστούς και κατέλυσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση, μιλάει για καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ…

Κ. Βορίδη είναι προφανές ότι στη ΝΔ δεν έχετε αλλάξει μυαλό. Όνειρό σας ήταν και παραμένει η διάλυση του Κοινωνικού Κράτους.  Και αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία του covid θα είχατε ξεπουλήσει τα πάντα σε ιδιωτικά συμφέροντα.  Σταματήστε τουλάχιστον να  προκαλείτε την κοινή λογική. Σεβαστείτε τους συμπολίτες μας που βίωσαν με επώδυνο τρόπο τις τραγικές πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά και  δυστυχώς βιώνουν σήμερα τις τραγικές επιλογές της  κυβέρνησης Μητσοτάκη σε κάθε έκφανση της οικονομικής  και οικονομικής δραστηριότητας.

Σε κάθε περίπτωση,  από τη θέση της αντιπολίτευσης στην οποία θα βρεθείτε σύντομα, θα έχετε το χρόνο να σκεφτείτε και ευελπιστούμε ότι θα αναθεωρήσετε κάποιες από τις καταστροφικές πολιτικές σας.