Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τα φαινόμενα αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας στην Προεδρία της Κυβέρνησης παραδέχτηκε – εμμέσως πλην σαφώς – ότι δεν τηρείται καμία στοιχειωδώς αντικειμενική διαδικασία στα θέματα του ανθρώπινου δυναμικού  και τόνισε ότι το προσεχές διάστημα θα έρθουν προς ψήφιση  διατάξεις για τη σύσταση  Συμβουλίου Επιλογής Προϊστάμενων και κάποιες αναγκαίες αλλαγές στο Συστήμα Επιλογής Προϊσταμένων  αλλά και Κινητικότητας των υπαλλήλων.

Τι μας είπε δηλαδή ο κ. Σκέρτσος;

  • Ότι 38 μήνες στην Προεδρία της Κυβέρνησης  δεν πρόλαβαν να συστήσουν ένα  συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (προφανώς ήταν απασχολημένοι με άλλα πιο επείγοντα θέματα όπως τις παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών και δημοσιογράφων…).
  • Ότι επί 38 μήνες επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο και η πλήρης αναξιοκρατία και αδιαφάνεια  στην καρδιά του «Επιτελικού Κράτους», την Προεδρία της Κυβέρνησης.
  • Ότι θα κάνουν τους τελευταίους μήνες της διακυβέρνησής τους ότι δεν έκαναν επί 38 μήνες.

Κύριε Σκέρτσο καταλάβετέ το επιτέλους. Η Ελληνική κοινωνία επιθυμεί ένα κράτος σύγχρονο, δημοκρατικό, αποτελεσματικό  που να λειτουργεί  με κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας. Ούτε μπορείτε ούτε θέλετε να το κάνετε. Έχει καταστεί  απολύτως ξεκάθαρο πλέον, ότι πίσω από το  μανδύα της fake αριστείας σας είναι κρυμμένη η χειρότερη εκδοχή του αυταρχικού και πελατειακού κράτους της Δεξιάς περασμένων δεκαετιών. Σταματήστε τουλάχιστον να υποτιμάτε τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών