Λίγες μέρες μετά την αποστολή Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Παλαιστίνη, πραγματοποιήθηκε νέα κοινοβουλευτική αποστολή του κόμματος, αυτή τη φορά στο Ισραήλ, στις  3-7 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην αποστολή συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά) οι: Δώρα Αυγέρη (Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης), Κώστας Ζαχαριάδης (Τομεάρχης Εσωτερικών, Βουλευτής Β1 Αθηνών), Διονύσης Καλαματιανός (Αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Ηλείας), Γιάννης Μπουρνούς (Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών, Βουλευτής Ν. Λέσβου), Πέτη Πέρκα (Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Φλώρινας) και Ολυμπία Τελιγιορίδου (Αναπληρώτρια Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής Καστοριάς).

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκαν το Τελ Αβίβ, την Μπέερ Σέβα και την Ιερουσαλήμ. Στις πολυάριθμες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα γεωπολιτικά και ενεργειακά ζητήματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις και τις τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες στην ευρύτερη περιοχή, με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαϊρ Λαπίντ, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Άινταν Ρόλ, Βουλευτές της Κνέσετ από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, διπλωμάτες του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και με εκπροσώπους της εταιρίας ενέργειας Energean, που ξεκίνησε τη δράση της στον Πρίνο Καβάλας και σήμερα διαχειρίζεται υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ, εμπλεκόμενη και στον σχεδιασμό του αγωγού East Med.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για την δραστηριότητα του Ισραήλ στο τομέα της καινοτομίας και των νεοφυών επιχειρήσεων, επισκεπτόμενοι το Κέντρο Πέρες για την Ειρήνη και την Καινοτομία στο Τελ Αβίβ, το Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν στην πόλη Μπέερ Σέβα, καθώς και νεοφυείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή και την χρηματοπιστωτική ασφάλεια. Στο Πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν, καθώς και στον Δήμο της Ιερουσαλήμ, ενημερώθηκαν για τα πολύμορφα εκπαιδευτικά προγράμματα προσέγγισης, συμπερίληψης και ειρηνικής συνύπαρξης Εβραιών και Αράβων.

Επισκέφθηκαν ακόμη την Εθνική Αρχή Διαχείρισης Κρίσεων στο Τελ Αβίβ, όπου ενημερώθηκαν για την στρατηγική του Ισραήλ στον τομέα της πολιτικής προστασίας και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Save a Child’s Heart», που λειτουργεί καρδιοχειρουργικό κέντρο παίδων στο Τελ Αβίβ, προσφέροντας δωρεάν θεραπείες και επεμβάσεις σε παιδιά με καρδιοπάθειες προερχόμενα κυρίως από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Ξεχωριστή στιγμή της αποστολής αποτέλεσε η επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’, όπου οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο, αλλά και για την πλούσια συνεισφορά του στην ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων και των λαών της ευρύτερης περιοχής, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη στήριξή τους στον κρίσιμο θεσμικό ρόλο του Πατριαρχείου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε ακόμη το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, όπου μεταξύ άλλων υπάρχει λεπτομερής καταγραφή και μαρτυρίες επιζώντων του Άουσβιτς για το πογκρόμ των κατακτητών Ναζί εναντίον των Ελλήνων Εβραίων και την αποστολή τους στα κολαστήρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπου οι περισσότεροι βρήκαν φρικτό θάνατο.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιβεβαίωσαν στους θεσμικούς και πολιτικούς εκπροσώπους του Ισραήλ τη στρατηγική του κόμματος για πολυδιάστατη, ενεργητική και αμοιβαία επωφελή εξωτερική πολιτική στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο μέσα από διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες. Επανέλαβαν επίσης την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, με την ύπαρξη δύο κρατών στη βάση των συνόρων του 1967, πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την Ανατολική Ιερουσαλήμ και διασφαλισμένο το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια και τη σταθερότητα. Τόνισαν ακόμη, ότι η πολιτική εποικισμών του Ισραήλ υπονομεύει αυτήν την προοπτική. Παράλληλα, καταδίκασαν τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά ισραηλινών πολιτών.​