«Αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα στη χώρα θα έλεγα ότι τα σενάρια για τριπλές εκλογές έχουν πλάκα» λέει στο The Caller WEB TV  οι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Κώστας Ζαχαριάδης.

Κατά την γνώμη του ιδίου δεν τίθεται θέμα ευόδωσης τέτοιων σεναρίων καθώς το βράδυ της πρώτης κάλπης με την απλή αναλογική η χώρα θα αναδείξει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα συγκροτήσει μία σταθερή προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει πως το 3ο συνέδριο του κόμματός του θα γίνει κανονικά με τον τρόπο που θα υποδείξουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Αναφέρει ότι επιθυμία όλων είναι να διεξαχθεί δια ζώσης, όμως σε άλλη περίπτωση θα αξιοποιηθούν όλες οι τεχνολογικές δυνατότητες για να πραγματοποιηθεί ένα  υβριδικό συνέδριο. «Από εκεί και πέρα εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα κλειστούμε μέσα αλλά θα περάσουμε σε μία πολιτική και ιδεολογική αντεπίθεση ως τις εκλογές» επισημαίνει.

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρει ότι το πρωτόκολλο του 50%+1 λειτουργεί ως επιταχυντής της πανδημίας επικρίνοντας την κυβέρνηση για το γεγονός πως δεν εγκρίνει άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς των μαθητών που έχουν κολλήσει καθώς έτσι θα μεταφέρουν τον ιό στις εργασίες τους προκαλώντας εστίες διασποράς.

Επικρίνει επίσης τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη γιατί δεν προωθεί την τηλεργασία στο δημόσιο τομέα ανακοινώνοντας πως αύριο θα ζητήσει κατάθεση εγγράφων για τα ποσοστά της ανά υπηρεσία.