Κόπωση, αναζωπυρώσεις και μεταλλάξεις συνθέτουν το νέο δύσκολο τοπίο. «Μην παρεμβαίνεις προληπτικά όσο δεν αυξάνονται οι θάνατοι και δεν πιέζεται το ΕΣΥ» αυτό το δόγμα ακολουθεί ξανά η κυβέρνηση χωρίς να διδάσκεται από όσα πέρασε το φθινόπωρο η βόρεια και τον χειμώνα η νότια Ελλάδα. Η πανδημία χρειάζεται πρόληψη και στρατηγική.

Όταν όμως πιστεύεις aή θέλεις να κάνεις τους άλλους να πιστέψουν ότι νίκησες, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Και όταν υπάρχει πρόβλημα τι έχει συνηθίσει να κάνει αυτή η Κυβέρνηση: το πιο εύκολο …να φορτώνει τις ευθύνες της σε άλλους, σε ποιους άλλους; σε όλους τους άλλους ,στους νέους, στους «ψεκασμένους» (εξαιρείται η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος) στους χαμηλής μόρφωσης, στους θρησκόληπτους, και κυρίως στους ΣΥΡΙΖαίους, σε αυτούς τους απάτριδες και υγειονομικούς σαμποτέρ. Κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της και από τις ακριβοπληρωμένες πένες της  αφήνει με την αδράνεια της να μεγεθύνονται τα πρόβλημα που καλείται η ίδια να λύσει.

Κανείς δεν δείχνει να θυμάται τις πομπώδεις δηλώσεις του Πρωθυπουργού που κήρυξε στα διεθνή μέσα  τον Μάϊο το τέλος της «περιπέτειας». Από το «τελευταίο μίλι» την ανοιξη στο «τελευταίο κεφάλαιο» στις ανακοινώσεις της περασμένης Δευτέρας… Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς διάθεση συγνώμης και πάντα μεταθέτοντας την ευθύνη στους άλλόυς.

Μιλάει για συναίνεση αλλά σπέρνει διχασμό…

Ζητάει τώρα τη βοήθεια των Δημάρχων και της Εκκλησίας. Τώρα μετά από ενάμιση χρόνο πανδημία.

Σήμερα όπως και χθες, χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, χωρίς πραγματικό διάλογο με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Ζητάει συναίνεση μέσω τρίτων και καταγγέλλει απευθείας αυτούς που συναινούν.

Άλλο ένα σκοτεινό ελληνικό καλοκαίρι, με μία ανεύθυνη Κυβέρνηση.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βουλευτής στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου τομέα Αθηνών, τομεάρχης Εσωτερικών