Ο κ. Βορίδης χρησιμοποιεί το επίσημο site του υπουργείου Εσωτερικών  για να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με χυδαιότητες του  τύπου  «ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια».  Ας εξηγήσει κάποιους στους «άριστους» της κυβέρνησης ότι οι επίσημες ιστοσελίδες των φορέων του δημοσίου δημιουργούνται  για να ενημερώνουν τους πολίτες για τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους. Η προβολή αμιγώς κομματικών μηνυμάτων από επίσημες κρατικές σελίδες, δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Αν στη  ΝΔ να θεωρούν ότι είναι οι μόνιμοι και νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, καλό είναι να αλλάξουν μυαλά. Το κράτος δεν τους ανήκει. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν τους ανήκει για να δίνει εντολές ο πρωθυπουργός στη σύζυγό του του τύπου «κάνε ότι νομίζεις». Τα υπουργεία και οι δημόσιες υποδομές δεν αποτελούν ιδιοκτησία τους. Ιδιοκτήτης είναι μόνο ο ελληνικός λαός και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε προσωρινοί ένοικοι με  συγκεκριμένες υποχρεώσεις και περιορισμούς.

Προφανώς δεν αρκεί στη ΝΔ η προκλητική στήριξη από τη συντριπτική πλειοψηφία των  ΜΜΕ. Δεν αρκεί η καλοπληρωμένη κομματική προπαγάνδα – στην υγειά των κορόιδων –  από ένα κόμμα που χρωστάει σε  όποιον μιλάει ελληνικά και όχι μόνο.

Επί της ουσίας, πριν ο  κ. Βορίδης μιλήσει για διαφανές σύστημα πολιτογράφησης καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στον  καθρέφτη. Εκεί θα δει την παράταξή του που κυβέρνησε επί 10ετίες τη χώρα και έστησε  πελατειακά δίκτυα με τα θέματα της μετανάστευσης και της ιθαγένειας. Εκεί θα δει την παράταξη της ηθικής και οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι απολύτως ξεκάθαρη: Πολιτογράφηση με διαφάνεια, αντικειμενικούς κανόνες αλλά και  τον αυτονόητο  σεβασμό στα δικαιώματα των  ανθρώπων που διαμένουν επί σειρά ετών νόμιμα στη χώρα,  συμβιώνοντας αρμονικά μαζί μας και συνεισφέροντας  στην πρόοδο της πατρίδας μας.

Όσον αφορά τον κ. Βορίδη κατανοούμε την  ανάγκη να κλείσει το μάτι  στους παλιούς συνοδοιπόρους του της ακροδεξιάς κοινοβουλευτικής και μη.  Άλλωστε ολόκληρη η πολιτική διαδρομή του ήταν γεμάτη με κηρύγματα μίσους εναντίον οτιδήποτε διαφορετικού. Τουλάχιστον αυτός είναι ειλικρινής. Δεν περιμένουμε να απαρνηθεί τόσο εύκολα το ακροδεξιό παρελθόν του. Το πρόβλημα είναι ότι τις ίδιες απόψεις φαίνεται ότι ενστερνίζεται και ο δήθεν «προοδευτικός» κ. Μητσοτάκης.