Ο νομός Έβρου δοκιμάστηκε απο ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στις περιουσίες των πολιτών, στο φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής και στις 12/1/21 και την 1/2/21 όπου υπήρξε και το συγκλονιστικό δυστύχημα με τον θάνατο του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου.

Έχουν περάσει πάνω απο είκοσι μέρες και ακόμα και σήμερα δεν έχει πατήσει στο νόμο κυβερνητικό κλιμάκιο απο την πρόσφατα ανασχηματισμένη εξηνταμελή επιτελική κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη.

Τέτοιο δέσιμο με την υπουργική καρέκλα έχουν οι κύριοι Βορίδης και Πέτσας που δεν την αποχωρίζονται για να επισκεφτούν πληγείσες περιοχές.

Τόσο κοντά στα προβλήματα, στις αγωνίες και στη δυστυχία των πολιτών είναι η επιτελική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι υπουργοί της ΝΔ είναι ταχείς και ευέλικτοι μόνο όταν πρόκειται για φιέστες και φωτογραφίες. Όταν υπάρχουν καταστροφές και προβλήματα είναι μονίμως απόντες.

Υγ: Υπάρχει αεροπορική σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη κάθε πρωί, ο χρόνος πτήσης είναι 50 λεπτά. Υπό κανονικές συνθήκες πιο γρήγορα θα έφταναν οι υπουργοί απο την οικία τους στην καρδιά του προβλήματος παρά στο υπουργείο.