“Το ζήτημα είναι γιατί κρίνει η από εκεί πλευρά, τέσσερα χρόνια μετά, ότι είναι στο όνομα της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος ένας τέτοιος μαγνητοφωνημένος διάλογος να έρθει στην επικαιρότητα και δεν το έδωσε τότε. Και δεύτερον, με ποια αξιοπιστία και με ποια φερεγγυότητα όταν μία κρατική υπόσταση και κρατική οντότητα με τη σοβαρότητα και το κύρος που έχει το Ισραήλ στα πράγματα της περιοχής μας, ζητά να γίνει μία τέτοια συνάντηση και συζήτηση. Γίνεται αυτή η συζήτηση, μαγνητοφωνείται και στη συνέχεια δίνεται στη δημοσιότητα. Θεωρώ λοιπόν ότι κάποιοι κύκλοι εντός της ΝΔ έχουν αποφασίσει να βυθίσουν, σε συνεννόηση με άλλου είδους κέντρα, τη χώρα στον βούρκο επειδή δεν μπορούν να βγουν από τις ευθύνες τους, τις οικονομικές και τις κοινωνικές, για την επερχόμενη καταστροφή. Και αυτά δεν τα λέω εγώ που είμαι ΣΥΡΙΖΑ, τα λέει ο κ. Σταϊκούρας που είναι ο υπουργός των Οικονομικών, μιλάει για μία δραματική και εκρηκτική ύφεση στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Έχουν επιλέξει να πάμε σε μία μάχη χαρακωμάτων, η οποία αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, κάνει κακό και στο περιεχόμενο της πολιτικής συζήτησης και εντέλει στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι πολίτες τη λειτουργία της πολιτικής, των θεσμών και των πολιτικών των ίδιων”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφερόμενος στη συνομιλία Παππά – Μιωνή.

“Νομίζω ότι ο ίδιος ο κ. Παππάς, και δεν θέλω να ερμηνεύσω τον κ. Παππά, έχει δώσει επαρκείς απαντήσεις και εξηγήσεις για αυτά τα ζητήματα. Τουλάχιστον εμένα με κάλυψαν απολύτως… Όλα μπορεί και πρέπει να τα διερευνήσει η δικαιοσύνη, -αν έχει γίνει, τι έχει γίνει, πώς έχει γίνει-. Ποτέ εμείς δεν έχουμε καταφερθεί κατά δικαστικών λειτουργών και σε αυτή και σε άλλες περιπτώσεις έχουμε μία απόλυτα θεσμική προσέγγιση στα πράγματα και σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς, δεν τους νουθετούμε, δεν τους παροτρύνουμε. Από εκεί και πέρα οι υποκλαπείσες συνομιλίες οι οποίες γίνονται σε ένα κλίμα το οποίο έχει διαφορετική υφή δεν μπορούν να μπαίνουν, ούτε να συμψηφίζονται με δηλώσεις επίσημες σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, μεγάλης εμβέλειας”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαριάδης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Έχω καταλάβει από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θέλει να κάνει εκλογές. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να τις αποφύγει. Το ερώτημα αυτό προκύπτει από τα δραματικά και εκρηκτικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας”.

Πηγή: enikos,.gr