«Μετά το πρωτοσέλιδο της Sportime κάποιοι επιχειρούν να φέρουν ξανά από τη πίσω πόρτα στη δημόσια σφαίρα το ζήτημα των αμβλώσεων. Η αφίσα που είδαμε σήμερα σε αποβάθρες του μετρό κινείται σε αυτό το πλαίσιο», τονίζει σε δήλωσή του στο Dikaiologitika News, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης για το θέμα που προκάλεσε σάλο.

Ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στο Dikaiologitika News επισημαίνει: «Απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιστροφής σε οπισθοδρομικά, ανελεύθερα και υπερσυντηρητικα στερεότυπα, στεκόμαστε στο πλευρό της κάθε γυναίκας και στο δικαίωμα της επιλογής».

Η δήλωση του κ. Ζαχαριάδη έχει ως εξής:

«Μετά το πρωτοσέλιδο της Sportime κάποιοι επιχειρούν να φέρουν ξανά από τη πίσω πόρτα στη δημόσια σφαίρα το ζήτημα των αμβλώσεων. Η αφίσα που είδαμε σήμερα σε αποβάθρες του μετρό κινείται σε αυτό το πλαίσιο.

Το δικαίωμα στην άμβλωση είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας, δικαίωμα που προστατεύεται από το νόμο, δικαίωμα που οφείλουμε όλοι μας να υπερασπιστούμε. Απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιστροφής σε οπισθοδρομικά, ανελεύθερα και υπερσυντηρητικα στερεότυπα, στεκόμαστε στο πλευρό της κάθε γυναίκας και στο δικαίωμα της επιλογής.

Η προσπάθεια ενοχοποίησης της ελεύθερης βούλησης αποτελεί αποτυχημένη πρακτική περασμένων δεκαετιών. Θα μείνουν με την όρεξη όσοι προωθούν μια τέτοια ατζέντα».

 

Δείτε τις αναρτήσεις του για το θέμα στην σελίδα του στο facebook