Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής αποφασίζουμε για τη ζωή μας και το μέλλον. Για το πώς θέλουμε να είναι η πατρίδα μας, την καθημερινότητά μας, την εργασία, τις προοπτικές για τα παιδιά μας και τις νεότερες γενιές μας. Την Κυριακή ψηφίζουμε για να μείνουμε σταθεροί στο μονοπάτι της ανάκαμψης και της προόδου, για να συνεχίσουμε με ασφάλεια στις ράγες της βιώσιμης ανάκαμψης και του ισχυρού κοινωνικού κράτους. Τα θεμέλια για το αύριο έχουν μπει από την τρέχουσα κυβερνητική θητεία, από αυτά τα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης Τσίπρα. Και αυτά τα θεμέλια αφορούν κάθε τομέα της οικονομίας, της κοινωνίας και της πολιτικής ξεχωριστά.

Αφορούν την υγεία και την αποκατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, αφορούν την εκπαίδευση και τη σταθερή βελτίωση με ενδυνάμωση της εργασίας, αφορούν την αλληλεγγύη και την ασφάλεια για την κοινωνία. Αφορούν επίσης τη σταδιακή αποκατάσταση των μεγάλων και επώδυνων αδικιών που προκάλεσαν τα μνημόνια, τη μείωση της ανεργίας με ποιοτικές δουλειές και αυξημένους μισθούς, την κοινωνική αλληλεγγύη και τον πολιτισμό, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την πλήρη ψηφιοποίηση του Δημοσίου. Αφορούν ακό- μα την καθιέρωση ενός δημοκρατικού και αποτελεσματικού κράτους, τη διαφάνεια, τον συνεχή περιορισμό της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, την ενίσχυση των κοινωνικών δι- καιωμάτων και των διατάξεων για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αφορούν, τέλος, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που είτε δεν έγιναν ποτέ στον τόπο, είτε έγιναν ατελώς, με πολλά κενά, καθυστερήσεις και αστοχίες.

Την επόμενη τετραετία προχωράμε μπροστά και αφήνουμε πίσω μας τη χρεοκοπία και τις πολιτικές που μας οδήγησαν στα μνημόνια. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, και να προχωρήσουμε μπροστά με ασφάλεια, στρατηγική και μεθοδικά βήματα, η ανανέωση της λαϊκής εντολής και μια νέα τετραετία με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είναι απαραίτητη. Σε διαφορετική περίπτωση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, θα ξανακάνουμε πολλά βήματα πίσω και θα βρεθούμε ξανά εκεί από όπου ξεφύγαμε και απεγκλωβιστήκαμε με πολύ κόπο και πόνο. Κόπο και πόνο για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, κόπο και πόνο για τα πλατιά κοινωνικά στρώματα, για τις ευάλωτες ομάδες και τη μεσαία τάξη.

Η ΝΔ κατέχει άριστα το «know how» της χρεοκοπίας και της λιτότητας, έχοντας ως πολιτικό πρόγραμμα τις πιο αποτυχημένες συνταγές του ΔΝΤ. Από το ασφαλιστικό μέχρι τη δημόσια υγεία, κι από το κοινωνικό κράτος μέχρι τα εθνικά μας θέματα με αιχμή το Μακεδονικό, οι ηγεσίες της ΝΔ κατέφυγαν σε κοινωνικά διαλυτικές πολιτικές, σε ψεύδη, σε αμοραλισμό, fake news, και στρουθοκαμηλισμό. Η σημερινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευ- σης όχι μόνο είναι αναξιόπιστη για τον τόπο, αλλά επιδιώκει την επαναφορά του προγράμματος και των πολιτικών που διέλυσαν την κοινωνία μας. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οφείλουμε να ψηφίσουμε μαζικά. Δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη. ψηφί- ζουμε για το μέλλον μας, και με τη γνώση και τη συσσωρευμένη εμπειρία αυτών των ετών, καλούμαστε να επιλέ- ξουμε ποιο πρόγραμμα και ποια κυβέρνηση έφερε θετικά αποτελέσματα και ποια κυβέρνηση μπορεί να συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας μας.

 

Γράφει ο Κώστας Ζαχαριάδης: Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών