Bρισκόμαστε όλοι μας μπροστά σε μια κρίσιμη επιλογή. Θέλουμε και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης να έρθει σε αυτήν την επιλογή, και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, με λογική και παρρησία, με όραμα και συγκεκριμένο πλάνο, για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας και την κοινωνία. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν και να κρίνουν μεταξύ δύο διαφορετικών μοντέλων και προτάσεων. Εμείς πιστεύουμε ότι το πλέον αποδοτικό, βιώσιμο και αποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία περνά μέσα από τη συνολική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μισθωτών, όλων όσων αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μπορούν να αναπτύξουν μια δυναμική και μια εξωστρέφεια, δίχως να στρέφονται σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και διαπλοκής με την πολιτική εξουσία και το κράτος. Αυτό που παλεύουμε να ανατρέψουμε είναι ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που ευνοούσε τους λίγους, που ευνοούσε πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζουμε.

Από το 2010 ως το 2014, 230.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, οδηγώντας στην απώλεια περίπου 700.000 θέσεων εργασίας από το συνολικό 1 εκατομμύριο, που ήταν η συνολική απώλεια στην εργασία, από τις μνημονιακές πολιτικές. Αυτή την τάση τη σταματήσαμε και αντιστρέφουμε με σταθερά βήματα, προσπαθώντας να στηρίξουμε τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Παραλάβαμε μια χώρα και μια κοινωνία λεηλατημένη, διαλυμένη και χρεοκοπημένη το 2015 και κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να οργανώσουμε από την αρχή κάθε πυλώνα πολιτικής, για να σχεδιάσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από τα μνημόνια και τη λιτότητα, προφυλάσσοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό εκείνους που επλήγησαν από την κρίση, τη μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Τον κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, το υγιές κομμάτι της αγοράς.

Οι δυσκολίες ήταν μεγάλες προκειμένου να καταφέρουμε να φτάσουμε στον στόχο μας, να βγούμε δηλαδή από τα μνημόνια και να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε το δικό μας αποκλειστικά πρόγραμμα, με περισσότερο δημοσιονομικό χώρο, τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις μας. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίζουμε, μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο, με συγκεκριμένους στόχους. Και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μετά από δέκα χρόνια, να έχει δηλαδή ο ελληνικός λαός την επιλογή μέσα από την ψήφο του για αυτούς που θα κυβερνήσουν τη χώρα και θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο.

Η κυβέρνησή μας και ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάναμε θαύματα, αλλά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να στηρίξουμε την κοινωνία μας. Το πλάνο μας για την επόμενη μέρα είναι και κοστολογημένο και οριοθετημένο. Αποκαθιστούμε αδικίες, διαμορφώνουμε θετικές συνθήκες και αναπτυξιακά κίνητρα. Το 2015 παραλάβαμε άδεια ταμεία. Σήμερα έχουμε πάνω από 30 περίπου δισ. ρευστότητας. Αυτή η ρευστότητα είναι το μαξιλαράκι εκείνο που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε έναν «καθαρό διάδρομο» στις αγορές, να χτίζουμε με αισιοδοξία τα επόμενα βήματα, να έχουμε τη δυνατότητα με ασφάλεια να προχωράμε για τα επόμενα 15 χρόνια. Ας μη γυρίσουμε πίσω και πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων όσα με πολύ κόπο και μόχθο καταφέραμε.

 

Γράφει ο Κώστας Ζαχαριάδης: Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών