Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί το τέλος της αβεβαιότητας, τονίζει μιλώντας στο Reader.gr ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης. Όπως αναφέρει, πάντως, ενώ τα μνημόνια μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια  τελείωσαν, τα προβλήματα που αφήνει πίσω της αυτή η μεγάλη οικονομική και κοινωνική καταστροφή είναι παρόντα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Ζαχαριάδη έχει ως εξής:

Τα μνημόνια μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια  τελείωσαν, τα προβλήματα που αφήνει πίσω της αυτή η μεγάλη οικονομική και κοινωνική καταστροφή είναι παρόντα. Η Ελλάδα τα κατάφερε! Αδικήθηκε, πόνεσε, υπέφερε αλλά βγήκε σε ξέφωτο. Οι προβλέψεις των μίζερων και των καταστροφολόγων ηττήθηκαν. Με σχέδιο, δουλειά και προσήλωση στους στόχους έρχονται καλύτερες μέρες.

Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί το τέλος της αβεβαιότητας. Δίνει εργαλεία και δυνατότητες ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος βασισμένη στις δικές της δυνάμεις. Η συζήτηση για το μεταμνημονιακό μέλλον της χώρας ξεκινά. Το μνημόνιο δεν ήταν και δεν έγινε ιδεολογία ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για τους προοδευτικούς πολίτες αυτής της χώρας. Ήταν μια αναγκαστική δύσκολη συνθήκη, ένας συμβιβασμός, ένας πολιτικός και οικονομικός εκβιασμός που τελείωσε αλλά άφησε το στίγμα του στην οικονομία και την κοινωνία.

Η οργάνωση του μέλλοντος απαιτεί θαρραλέες  απαντήσεις και πολιτικές τομές. Η Ελλάδα αναπτύσσεται, ανασυγκροτείται, ανακάμπτει. Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των στοχεύσεων είναι μείζον ζήτημα για τις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία ώστε να εγγυηθούμε την πορεία υπέρβασης όχι μόνον των μνημονίων αλλά και της κρίσης ως συνέπεια και των μνημονιακών πολιτικών.