Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης παρευρέθηκε στην εκπομπή του Kontra channel «Kontra 24» με τον Αιμ.Λιάτσο την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 και τποθετήθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών,

Για το θέμα των δυο στρατιωτικών που κρατούνται απο την Τουρκία καθώς και για τις γενικότερες σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα αλλά ακι την Ευρώπη ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε ότι : «Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν διαπραγματεύονται με λογική ανατολίτικου παζαριού. Αν θέλει να ζητήσει κάτι η Τουρκία ας το κάνει ευθέως».

Για την οικονομία δήλωσε ότι  «έχουμε μπει σε μια φάση όπου τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και αυτό θα αρχίσει φαίνεται και στην καθημερινότητα των πολιτών».
Για το θέμα των συντάξεων δήλωσε ότι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, υπάρχουν οι δημοσιονομικές και οι πολιτικές δυνατότητες να δώσουμε μια καταληκτική απάντηση τον Οκτώβρη Νοέμβρη του 2018 όταν θα έχουμε σταθμισμένα όλα τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας».
τέλος για το θέμα των φόρων δήλωσε : Να προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια μέσα απο την αναπτυξιακή διαδικασία στη μείωση των φόρων