Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας 25/06/2018 στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Τώρα» με την δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου για τα θέματα τις πολιτικής επικαιρότητας.

κΚυβερνάμε με την εντολή του Σεπτέμβρη του 2015 και όχι του Γενάρη του 2015» απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης στο γενικό επιχείρημα της Ν.Δ. ότι «άλλα έλεγε η κυβέρνηση προεκλογικά» για το θέμα της επιμήκυνσης για το χρέος, αυτή τη φορά.

«Διεκδικήσαμε μία βαθύτερη παρέμβαση για το χρέος ώστε να μην συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό δεν το πετύχαμε αλλά πετύχαμε τη συμφωνία που πετύχαμε και τη θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού.» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης. «Δεν μπορείτε να μου κάνετε κριτική για κάτι που δεν ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το χρέος ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε ότι «δεν μπορεί να συγκριθεί μια καλή απόφαση για το χρέος με μια απόφαση που δεν πήραν ποτέ οι προηγούμενοι και όταν ήταν κοντά στο να την πάρουν δήλωναν ότι «το χρέος είναι βιώσιμο». Άρα τι θα έπαιρναν;»

Διακριτοί οι ρόλοι κεντρικού τραπεζίτη – κυβέρνησης

«Διακριτοί οι ρόλοι κεντρικού τραπεζίτη και κυβέρνησης» δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  στο ΣΚΑΙ και απαντώντας σε ερώτηση για τη «γραμμή Στουρνάρα» και τις διαφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε «ο τραπεζίτης οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που χαράσσει η εκάστοτε κυβέρνηση. Αν γίνει το αντίθετο προκύπτει μείζον θέμα δημοκρατίας. Διακριτοί είναι οι ρόλοι των θεσμικών και των πολιτικών παραγόντων».

«Μία σειρά από εκτιμήσεις τεχνοκρατικού χαρακτήρα, που έχουν και πολιτικές απολήξεις υπάρχουν λάθος αποτιμήσεις. Δεν έχουμε καμία διάθεση αν ο κεντρικός τραπεζίτης λειτουργήσει σαν τους υπόλοιπους ομολόγους του να έχουμε καμία σύγκρουση και αντίθεση».

«Δεν έχει εκλεγεί ο κεντρικός τραπεζίτης, τον όρισε ο τότε πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς» «την επόμενη φορά θα ορίσουμε εμείς τον κεντρικό τραπεζίτη». «Έχετε δει σε άλλη χώρα να κάνει ο κεντρικός τραπεζίτης αντίθεση με την κυβέρνηση;» «Θα λειτουργήσουμε ποτέ ως φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζαχαριάδης.

Δείτε όλη την συνέντευξη στο video που ακολουθεί: