77 χρόνια μετά την κατάληψη της Αθήνας από τους Ναζί και ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωστας Ζαχαριάδης έκανε μία παρέμβαση μέσω Facebook αναφέροντας:

«Ο αγώνας ενάντια στη λήθη είναι αγώνας κατά του φασισμού. 77 χρόνια από την κατάληψη της Αθήνας από τους Ναζί, τα αποτυπώματα των κρατουμένων στους τοίχους των υπογείων του κτηρίου της οδού Κοραή 4, του γερμανικού Φρουραρχείου, της Κομαντατούρ, στο κέντρο της Αθήνας, «μιλούν» ακόμα. Η ιστορία έχει μείνει «ζωντανή», σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος. Λειτούργησαν στην Κατοχή ως κρατητήρια, θα λέγαμε σημερινό κέντρο μεταγωγών, όπου οι συλληφθέντες έμεναν συνήθως από μία ως τριάντα ημέρες πριν μεταφερθούν σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές Αβέρωφ, στην Καισαριανή, στο Χαϊδάρι και αλλού.

Το αποτύπωμα των ανθρώπων στα υπόγεια είναι πιο διδακτικό και από το πληρέστερο βιβλίο ιστορίας. Η ποικιλία των γλωσσών που συναντάται στους τοίχους είναι αξιοσημείωτη. Ελληνικά, ιταλικά, ρώσικα, γερμανικά ακιδογραφήματα υποδηλώνουν πως οι κρατούμενοι δεν ήταν μόνο Έλληνες.