Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν πανηγυρίζει το γεγονός ότι έχει η κυβέρνηση σταθεροποιήσει κάποια δημοσιονομικά μεγέθη.

Εξήγησε επίσης ότι δεν πρέπει αυτή η επίτευξη του στόχου «να μας βάζει σε ένα πλαίσιο ανόητης χαράς ότι δήθεν όλα πάνε φανταστικά. Ούτε φανταστικά ούτε καλά πάνε όλα. Τα προβλήματα είναι παρόντα».

Ωστόσο, ο κ. Ζαχαριάδης ξεκαθάρισε πως κανείς πλέον δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι σταμάτησε η κάθετη πτώση «και φαίνεται σε κάποιους δείκτες ότι σιγά σιγά πάμε καλύτερα, όπως η μείωση της ανεργίας την αποκατάσταση της ρευστότητας, την αύξηση των κατώτατων μισθών που είναι στη στρατηγική της κυβέρνησης».

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για τους κατώτατους μισθούς, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως οι χαμηλοί μισθοί είναι τα απόνερα μιας πολιτικής διάλυσης που ψηφίστγηκε το 2012, «αλλά θα αναθεωρηθούν από την κυβέρνηση».

Απαντώντας στην κινδυνολογία για πιο άμεση εφαρμογή του αφορολόγητου απάντησε ότι «το ΔΝΤ από το 2015 έχει κάνει λάθος σε όλες τις προβλέψεις». «Υπάρχει κάποια ένδειξη στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, στην πορεία των εσόδων ή του ΕΦΚΑ;» αναρωτήθηκε ενώ απέκλεισε το γεγονός να εφαρμοστεί νωρίτερα το μέτρο αυτό καθώς εξαρτάται από το στοιχείο εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε σχέση με τα έσοδα συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε πάνω από τους στόχους, άρα πως θα έρθει;»