Ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν επιτευχθεί συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός να ζητήσει διευρυμένη πλειοψηφία στη Βουλή αφήνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, είπε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και πάνω από διακόσιες ψήφους.

Σημείωσε, ότι αν η ΝΔ επιστρέψει στις απόψεις που είχε πριν από 10 χρόνια και εκφραζόταν από τον Κώστα Καραμανλή και Ντόρα Μπακογιάννη, τότε θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν περισσότερες από διακόσιες ψήφοι.

Τόνισε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θέλουν να λύσουν το εθνικό πρόβλημα και όχι να δημιουργήσουν εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ. Επισήμανε ότι το ενδεχόμενο να ζητηθούν 180 ψήφοι για τη συμφωνία με τα Σκόπια, δεν αποτελεί πρόβα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Τέλος, εκτίμησε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει την ανατροπή στις εκλογές, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξουν προοδευτικές συναινέσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τον Κώστα Μπακογιάννη

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΚώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει στη ΝΔ, αναφορικά με τις δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη και το ύστατο χαίρε του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στον «καπετάν Ερμή».

«Παρά τις εμφανείς και γνωστές διαφορετικές πολιτικές επιλογές, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο ήπιος πολιτικός λόγος, η νηφαλιότητα και η λογική με την οποία παρεμβαίνει ο Κώστας Μπακογιάννης στον δημόσιο διάλογο, τον διαχωρίζει ως άνθρωπο, αλλά και ως πολιτική τοποθέτηση σε σχέση με τις κραυγές διχασμού και ακρότητας που πολλές φορές μονοπωλούν τον δημόσιο διάλγογο.

Έτσι πρέπει να είναι ο πολιτικό διάλογος και η αντιπαράθεση στο μέλλον, με επιχειρήματα και όχι με αχρείαστα ουρλιαχτά».

Πηγή: News247